Det är spännande att följa brottmål i rätten

Hej på er alla. Jag studerar på juristlinjen i Göteborg och just nu så försöker jag att vara med på så många brottmål i Göteborg som möjligt både i Tingsrätten och i Hovrätten. All kunskap kan inte hämtas in ifrån litteraturen, det är viktigt att försöka hänga med i “verkligheten” och inte minst så är det viktigt för mig som blivande jurist att hitta kvinnliga förbilder eftersom jag själv är kvinna. Det finns många duktig advokater och uppriktigt sagt så vet jag inte om jag har vad som krävs för att bli advokat. Att få juristexamen ser jag fram mot, räcker kunskaperna till och om jag har det rätt drivet så hoppas jag en dag kunna få bli en lika duktig advokat som Hanna Larsson Rampe

Jag har sett henne vara delaktig i rätt så många brottmål i Göteborg och jag är verkligen imponerad av hur hon tar sig an dessa brottmål. Hanna Larsson Rampe har en utstrålning så när hon kommer in i rättssalen så infinner sig det nästan en magisk känsla. Faktiskt så är nog Hanna Larsson Rampe den duktigaste advokaten jag känner till, hon har precis de egenskaperna som jag själv önskar att jag skulle få en vacker dag. Om ni någon gång behöver en advokat som skulle företräda er i till exempel ett brottmål i Göteborg så kan ni tacka er lyckliga stjärna om ni får advokaten Hanna Larsson Rampe utsedd att företräda er. Nu ska jag snart tillbaka till Tingsrätten och vara med på en spännande och lärorik rättegång som är inne på sin andra dag. Den handlar om en så kallad gängskjutning. Senare ikväll måste jag plugga till en tenta så det blir nog inga mer inlägg idag, men om några dagar kommer jag tillbaka till bloggen igen!